”Mentorskab er et udviklende samarbejde mellem to mennesker, som har forskelligt erfaringsgrundlag, hvor begge kan opnå ny læring, nye indsigter og personlig vækst.”

 – Kirsten M. Poulsen, KMP+

mentor-2

Mentor, hvad kræver det?

Du skal først og fremmest bare være dig selv. Vi har valgt dig. Det betyder, vi ved, du har det, der skal til.

Over en periode på typisk 10-12 uger mødes du med dine en til tre studerende cirka 2 gange. Det er de studerende, der forbereder sig, kommer med en dagsorden og stiller dig spørgsmål. Du skal svare ud fra dit perspektiv – det er derfor, de er kommet.

En god mentor har interesse for andres udvikling, er god til at lytte og observere. Mentoren er desuden åben og god til at stille uddybende spørgsmål samt har evnen til at formidle egen viden og erfaring.

Mentorrollen kan være som rollemodel, sparringspartner, rådgiver, videndeler, netværker mv. Det drejer sig primært om at kunne tage bestik af situationen og forsøge at hjælpe mentee på vej videre. Du vil som mentor være en del af forbindelsen mellem mentee og erhvervslivet. Menteen besidder en række kvaliteter og kompetencer, som du som mentor vil kunne hjælpe menteen med at få kombineret og sat i spil. Du vil som mentor kunne udvikle dig som leder ift. bedre forståelse for dynamiken i menneskelige relationer samt refleksioner af dig selv og af andre, hvilket kan give dig bedre lederegenskaber.

Fokus vil gennem forløbet være på entreprenørskab, da de pågældende studerende/mentees er optaget i Next Step forløbet.

Det, du som mentor, forpligtiger dig til er at mødes med den/de studerende ca. 2 gange i løbet af de 12 uger.

Såfremt du skulle have spørgsmål er du velkommen til at kontakte en af de tilknyttede undervisere på Next Step forløbet.

Vil du være med?

Er du interesseret i at investere 2 gange 1 time af din tid til, at hjælpe unge iværksættere på vej?? Så tilmeld dig UCN Next Steps iværksætter-mentornetværk.

 

Du vil blive kontaktet, hvis der er en UCN Next Step-studerende, der mangler en mentor med netop dine kompetencer.